Vassaste köttfärssåsen

Det här receptet har inte provlagats av tv4.se som inte kan gå i god för att alla uppgifter är korrekta. Receptet är inskickat av Niklas Jakobsson.

15 november 2007
Visa mer

Du behöver

  • Köttfärs (alt en mindre del lammfärs)
  • lök
  • vitlök
  • röd paprika
  • chili
  • salt
  • peppar
  • kraftigt rött vin
  • morot
  • Färska kryddor (T.ex timjan, rosmarin m.fl)
  • lagerblad
  • dijonsenap
  • balsamicovinäger
  • buljongtärning
  • soja

Gör så här

  1. Börja med köttfärsen (alt en mindre del lammfärs), bryn den ordentligt så att den blir stekt inte kokt i sin egen vätska. Lägg i gjutjärnsgryta.
  2. Sautera lök, vitlök, röd paprika och färsk chili efter behag, salta och peppra, och häll över i grytan. Häll på ett par deciliter kraftigt rött vin och koka in, därefter 2 paket krossade tomater.
  3. Bind en morot med färska kryddor som timjan, rosmarin och lagerblad och låt koka med. Sen det viktigaste; smaksätt såsen med dijonsenap, balsamicovinäger, buljongtärning, soja och salt och peppar efter behag. Låt koka ca 15 minuter och sen dra ett par minuter. Såsen blir bara bättre med några timmars eller ett dygns mognad...
  4. Gör en stor sats, den är utmärkt att servera med pasta direkt och ännu bättre att ha kvar och göra lasagne på efter ett par dagar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept