Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese
Foto: TV4

Vi har tagit många italienska rätter till våra hjärtan genom åren, inte minst lasagne. Och är du sugen på en riktigt god sås till spaghettin, använd denna smakrika köttfärssås separat nästa gång!

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 paket lasagneplattor
  • ca 3 dl riven ost

Köttfärssås:

  • 1 stor gul lök, hackad
  • 500 g blandfärs
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • salt och peppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 4-500 g krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 smulad buljongtärning
  • 2 dl vatten

Vit sås:

  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • ca 1 l mjölk
  • salt och peppar
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Fräs löken i smör i en panna, lägg den i en gryta. Fräs sen färsen lite i sänder och lägg över den i grytan. Tillsätt övriga ingredienser till köttfärssåsen och koka den sakta 30-40 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Värm ugnen till 225°. Gör under tiden den vita såsen. Smält smöret på svag värme. Rör ner vetemjölet och låt svälla några minuter. Häll på mjölken och koka upp under omrörning tills den tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
  3. Slå vit sås i botten av en stor ugnsform. Lägg på ett lager lasagneplattor, därefter färs och sist ost. Upprepa tills du har tre lager med plattor överst. Slå det sista av den vita såsen över och strö på resterande ost. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills plattorna är mjuka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept