Löjromssmörgås

Löjromssmörgås
Foto: TV4

Löjromssmörgås

Av: Lars Viktorsson

Från: Halv åtta hos mig

4 ingredienser

15 min

En klassisk goding, ju mer rom desto bättre!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Vitt vin, Katunar från Vrbnik, Krk i Kroatien.

Ingredienser

  • 4 brödskivor, rostade
  • 150 g löjrom
  • 1-2 rödlökar
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Finhacka rödlöken.
  2. Rosta brödet, skär bort kanterna.
  3. Bred ut gräddfilen så att den täcker nästa hela brödskivan.
  4. Lägg en matsked rödlök på en delen av brödet och en knapp fjärdedel av löjrommen, på var och en av brödskivorna.
  5. Lägg eventuellt överbliven lök och löjrom i var sin skål som sätts fram på bordet om någon av gästerna vill ha mer till måltiden.