Tjo vad det var livat i holken i lördags

45 min
4
Tjo vad det var livat i holken i lördags
Foto: TV4

Gratinerad kycklingfilé med mozzarella, fetaost, oliver, soltorkade tomater, vitlök och basilika. Serveras med pasta och vitlökscrème.

Vintips från Lars-Åke
I Castei Ripasso art nr 22409

Lars-Åke bjöd även på

Trasigt fågelbo med havets guld


Mona-Lisas söta leende



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

28 juni 2011
Visa mer
45 min
4

Du behöver

Marinad

  • 3-4 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl rapsolja
  • Salt, efter smak
  • 3 krm svartpeppar

Kyckling

  • 4 st kycklingfiléer
  • flingsalt
  • En skvätt olja
  • 1 dl oliver, svarta
  • 5-6 st soltorkade tomater
  • 5 kvistar basilika med skaft
  • 150 g fetaost
  • 250 g mozzarella
  • 2 st vitlöksklyftor

Sås

  • 3 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk majonnäs
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk honung

Pasta

  • coctailtomater
  • färsk ruccola
  • basilika
  • pasta

Gör så här

  1. Marinad
    Blanda hackade vitlöksklyftor, salt, peppar och rapsolja och marinera kycklingen i blandningen.
  2. Kyckling
    Ugnstek kycklingen tills den är nästintill färdig, cirka 20-25 minuter.
  3. Skär upp och blanda övriga ingredienser i en bunke.
  4. Skär kycklingen, lägg i en form och häll över blandningen.
  5. Gratinera mitt i ugnen på 200 grader tills det att osten blivit gyllenbrun, cirka 15-20 minuter.
  6. Sås
    Blanda crème fraiche, 2 st pressade vitlöksklyftor, 1 msk honung, majonnäsen, salt och svartpeppar och vispa med elvisp.
  7. Pasta
    Koka upp pastavatten med salt.
  8. Koka pastan al dente.
  9. Häll av vattnen och blanda ner ruccola, rostade pinjenötter och halverade coctailtomater.
  10. Lägg upp på allt på en tallrik och garnera med ett blad basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept