Mona-Lisas söta leende

Mona-Lisas söta leende
Foto: TV4

Mona-Lisas söta leende

Av: Lars-Åke Wilhelmsson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

10 ingredienser

4 min

Cheesecake med färska bär, garnerad med citronmeliss och bling bling. /Lars-Åke Wilhelmsson

Vintips från Lars-Åke
Santa Carolina Brut, artnr 77187

Lars-Åke bjöd även på

Trasigt fågelbo med havets guld

Tjo vad det var livat i holken i lördags

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Cheesecake

  • 2 ägg
  • röd hushållsfärg
  • 100 g färskost
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • några digestivekex, köp ett förp
  • 1,5 dl vispgrädde

Garnering

  • garneringskulor (strössel eller dylikt)
  • färsk citronmeliss
  • jordgubbar

Gör så här

Cheesecake

  1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en bunke.
  2. Vispa grädde och vaniljsocker i en annan bunke.
  3. Blanda philadelphiaost, äggulor och strösocker i en tredje bunke tills de blir en slät smet.
  4. Vänd ihop innehållet från de tre bunkarna (äggvitorna vänds ned försiktigt på slutet).
  5. Ha i några droppar röd karamellfärg till önskad nyans.
  6. Lägg upp i formar lager på lager.
  7. Börja med kex i botten, lägg sedan ett lager smet, ett till lager med kex och avsluta med ytterligare ett lager smet.
  8. Ställ in i frysen i några timmar.

Garnering

  1. Ta ut cheesecaken cirka 5-10 minuter före servering och garnera med garneringskulor, skivade jordgubbar och citronmeliss.