Lapplandslåda

Lapplandslåda
Foto: TV4

Renskav, en av frysdiskens läckra doldisar, är en perfekt smakkombination med lök och kantareller. Även annan svamp kan användas.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 paket fryst renskav (ca 200 g)
  • smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 burk kantareller, eller 150 g
  • 1 ägg
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt och malen vitpeppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Fräs renskaven i en panna med matfett tills den tar färg. Krydda och lägg över i en lättsmord ugnsform.
  2. Fräs löken med de avrunna kantarellerna och lägg över.
  3. Vispa ihop ägg och grädde, krydda lätt och slå smeten över. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter tills äggstanningen stelnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept