Lantpaté med bacon

Lantpaté med bacon
Foto: TV4

En busenkel paté som imponerar både på buffébordet och som förrätt eller vickning. Knäckebröd är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
810

Du behöver

  • 300 g fryst kycklinglever
  • 300 g blandfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 paket bacon, finstrimlat
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk körvel
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Mixa alla ingredienserna till en fin färs i matberedaren.
  2. Slå färsen i en hög smord ugnsform. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme.
  3. Låt patén kallna och servera den ur formen, gärna med små inlagda gurkor till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept