Langos

1h
8

Langos kommer ursprungligen från Ungern och består av friterat bröd. En rätt som det är lätt att äta för mycket av!

15 juli 2011
Visa mer
1h
8

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 st stor potatis
  • 8 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt

Serveras med:

  • gräddfil
  • röd lök
  • Rom, svart och röd

Till friteringen:

  • 1 l olja

Gör så här

  1. Rör samman jästen med lite av vattnet. När jästen löst sig tillsätts resten av vattnet.
  2. Den kokta potatisen ska rivas fint. Blanda sedan den rivna potatisen med mjöl och salt. Spara lite mjöl till utbaket.
  3. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät deg. Den ska vara ganska lös.
  4. Jäs degen under duk i 40 minuter.
  5. Dela degen i 16 eller 32 bitar. Kavla ut på mjölat bakbord och jäs bröden i 10 minuter.
  6. Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden, ca 4 minuter per sida för stora langos och 3 minuter för mindre. Se till att vända på dem efter halva tiden.
  7. Låt bröden svalna på galler, lägg lite hushållspapper under då det kan droppa.
  8. Lägg på en klick gräddfil, röd lök ,röd och svart rom.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept