Blötlägg alla torkade chilifrukter i en kastrull med vatten, koka upp och låt sedan ligga och dra med värmen avstängd.
Lägg lammet i en stor kastrull, krydda med salt, mejram, oregano. Avsluta med krossade lagerblad och gnid in läggen med kryddorna, låt vila tills vätskan slås på.
Skär ner tomaterna i mindre bitar och mixa tillsammans med skuren lök och de blötlagda chilifrukterna. Plocka eventuellt bort kärnorna om den inte ska vara för kryddstark.
Slå det över läggen, på med locket och baka i ugnen på 200 grader i ca två till tre timmar.
Efter en timme, skär ner morot och potatis i grova bitar och tillsätt till grytan och låta bakas med i minst en timme till.
Hacka persilja, mynta, koriander fint och banda med fint skuren sticklök. Avsluta med skal och juice från två lime och olivolja. Vill ni ha mer syra, tillsätt mer lime. Smaka av med salt.
Ta ut grytan, lammet ska släppa fint från benet. Lägg lamm, lite potatis, salsa verde på ett tortillabröd och ät med händerna!