Långkok på kyckling och tomat

Långkok på kyckling och tomat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Långkok på kyckling och tomat

13 ingredienser

En härlig gryta som blir mustig när den står och puttrar. Visst blir det gott med endera ris, kokt potatis eller pasta till, men allra godast är nog couscous.

Ingredienser

portioner
  • 1 kyckling
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • salt
  • vitpeppar
  • olja, till stekning
  • 6 tomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 4 msk strösocker
  • 2 dl vitt vin
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten

Till servering:

  • couscous

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i 8 ungefär lika stora delar. Skala och skiva lök och vitlök. Bryn kycklingbitarna till vacker färg. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta. Fräs löken och vitlöken och lägg över i grytan.
  2. Dela tomaterna och hacka basilikan. Lägg i grytan tillsammans med socker, vin, tomatpuré och vatten.
  3. Koka upp och låt sjuda i ca 30 minuter. Fyll eventuellt på med mera vätska om det verkar koka bort. Servera med couscous.