Långkål, Ernsts recept

koket.se
Långkål, Ernsts recept
Foto: Christopher Thaung
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Långkål, Ernsts recept

9 ingredienser

45 m

Gräddig grönkål som toppas med persilja vid servering. Trevligt grönt inslag på julbordet!

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • 400 g grönkål
  • 1 gul lök
  • 50 g smör
  • 1,5 msk brunt farinsocker
  • 0,5 l grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • vitpeppar
  • salt
  • 1 dl persilja, hackad

Gör så här

  1. Repa grönkålen, riv eller skär av stocken från kålen och hacka grovt. Hacka löken.
  2. Smörstek lök och kål mjukt utan att det får färg. Tillsätt brun farin, grönsaksbuljong och grädde. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt småputtra på svag värmen i ca 30 min. Garnera med persilja.