Långbros lyxiga räkmacka

10 m
4
Från Nyhetsmorgon

Riktigt god räkmacka à la Långbro Värdshus. Serveras på rostat surdegsbröd tillsammans med löjrom, majonnäs och grönsaker.

14 oktober 2015
Visa mer
10 m
4

Du behöver

  • 200 g skalade räkor
  • 50 g löjrom
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 gurka
  • 1 gemsallad
  • 2 tomater
  • 1 citron
  • 4 ägg, kokta i 5 minuter
  • dill
  • gräslök

Gör så här

  1. Rosta brödet lätt. Bred ut lite majonnäs, skiva gurkan tunt och lägg på.
  2. Bred på ytterligare lite majonnäs och fäst salladsbladen.
  3. Skiva ägget och lägg det i på salladen, lite majonnäs så det fäster. Toppa sedan med räkor.
  4. Skär bort kärnhuset på tomaterna och finhacka. Strö tomaten över räkmackan.
  5. Garnera med dillvippor, fint skuren gräslök och ett par varv med pepparkvarnen. Toppa med löjrom. Servera med en citronklyfta vid sidan
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept