Långbros lyxiga räkmacka

Fredrik Eriksson ny

Långbros lyxiga räkmacka

11 ingredienser

10 m

Riktigt god räkmacka à la Långbro Värdshus. Serveras på rostat surdegsbröd tillsammans med löjrom, majonnäs och grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 200 g skalade räkor
  • 50 g löjrom
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 gurka
  • 1 gemsallad
  • 2 tomater
  • 1 citron
  • 4 ägg, kokta 5 minuter
  • dill
  • gräslök

Gör så här

  1. Rosta brödet lätt. Bred ut lite majonnäs, skiva gurkan tunt och lägg på.
  2. Bred på ytterligare lite majonnäs och fäst salladsbladen.
  3. Skiva ägget och lägg det i på salladen, lite majonnäs så det fäster. Toppa sedan med räkor.
  4. Skär bort kärnhuset på tomaterna och finhacka. Strö tomaten över räkmackan.
  5. Garnera med dillvippor, fint skuren gräslök och ett par varv med pepparkvarnen. Toppa med löjrom. Servera med en citronklyfta vid sidan