Långbönor med sesam och vitlök

Långbönor med sesam och vitlök
Foto: TV4

Långbönan, som också kan också kallas sparrisböna på svenska, har sitt ursprung i Sydostasien. I Asien skär man dem i mindre delar och använder dem i wokrätter. Smaken är nötaktig och bönorna är helt trådfria.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 långbönor
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk sesamfrön

Gör så här

  1. Snoppa bönorna. Koka upp vatten och salt. Lägg i bönorna, låt koka upp och koka dem utan lock tills de är precis mjuka. Det tar 10–12 minuter.
  2. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Rosta den i het panna. Lägg bönorna i durkslag och låt dem rinna av.
  3. Lägg tillbaka bönorna i den tomma kastrullen och rör ner smöret och vitlöken. Servera bönorna på varmt fat. Strö över sesamfrön.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept