Den här steken doftar förföriskt av spiskummin. Du ska alltså välja spiskummin och inte vanlig, svart kummin. Sötpotatis kan du prova att ugnssteka i klyftor. Smakerna blir tillsammans en riktig fullträff!
Blanda spiskummin, vitlök, salt och olja. Gör några snitt i lammsteken och gnid in hela steken med kryddmarinaden. Vira in steken i folie och låt den ligga i kylen i 2 timmar.
Sätt ugnen på 175°. Häll lite olja i en långpanna, ta bort folien och lägg i steken. Stek den i ugnen i 45 minuter. Tvätta under tiden potatisen och skär den i klyftor. Ta ut långpannan och lägg potatisen runt steken. Sätt in långpannan igen och stek i ytterligare 15–30 minuter tills innertemperaturen är 65–70° i lammsteken. Då är köttet rosa inuti. Vill man ha köttet genomstekt låter man temperaturen gå upp till 75°.
Ta ut köttet, lägg över folie och låt köttet ligga i 15 minuter. Låt potatisen steka färdigt i ugnen under tiden. Skär steken i skivor och servera med potatisen.