Lammstek med rosépeppar och ratatouille

Lammstek med rosépeppar och ratatouille
Foto: TV4

En rejäl lammstek sköter sig själv i ugnen. Det tar lite tid, men är väldigt lätt att laga. Krydda med rosépeppar, det både smakar bra och ser trevligt ut.

11 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,2 kg lammstek
  • 2 tsk rosépeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör

Ratatouille:

  • 300 g aubergine
  • 300 g zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 gula lökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 2 msk finhackad färsk basilika

Till servering:

  • Klyftpotatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Gnid in lammköttet med rosépeppar och salt, sätt in en stektermometer i den köttigaste delen och lägg steken i en långpanna. Klicka på lite smör, häll 2 dl vatten i långpannan och sätt in steken i ugnen och stek 1 1/2–2 timmar, innertemperaturen ska vara 70–72° för rosa kött och 77° för genomstekt. Ta steken ur ugnen och låt den vila i folie. Skiva upp steken precis före servering och garnera med rosépepparkorn.
  2. Ratatouille: Ansa och skär aubergine, zucchini, paprika och lök i sockerbitsstora tärningar och grovhacka vitlöken. Bryn grönsakerna i omgångar i oljan och lägg dem i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt tomaterna och kryddorna. Låt grytan koka i 10 minuter med lock och ytterligare 20 minuter utan lock och rör om då och då. Ta bort lagerbladet och strö basilika över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept