Lammstek med rosépeppar och ratatouille

Lammstek med rosépeppar och ratatouille
Foto: TV4

En rejäl lammstek sköter sig själv i ugnen. Det tar lite tid, men är väldigt lätt att laga. Krydda med rosépeppar, det både smakar bra och ser trevligt ut.

11 augusti 2009
4

Du behöver

  • 1,2 kg lammstek
  • 2 tsk rosépeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör

Ratatouille:

  • 300 g aubergine
  • 300 g zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 gula lökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 2 msk finhackad färsk basilika

Till servering:

  • Klyftpotatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Gnid in lammköttet med rosépeppar och salt, sätt in en stektermometer i den köttigaste delen och lägg steken i en långpanna. Klicka på lite smör, häll 2 dl vatten i långpannan och sätt in steken i ugnen och stek 1 1/2–2 timmar, innertemperaturen ska vara 70–72° för rosa kött och 77° för genomstekt. Ta steken ur ugnen och låt den vila i folie. Skiva upp steken precis före servering och garnera med rosépepparkorn.
  2. Ratatouille: Ansa och skär aubergine, zucchini, paprika och lök i sockerbitsstora tärningar och grovhacka vitlöken. Bryn grönsakerna i omgångar i oljan och lägg dem i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt tomaterna och kryddorna. Låt grytan koka i 10 minuter med lock och ytterligare 20 minuter utan lock och rör om då och då. Ta bort lagerbladet och strö basilika över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept