Lammstek med örtsmör

Lammstek med örtsmör
Foto: TV4

Oavsett om du vill ha din stek rosa eller genomstekt så låt den vila minst 20 minuter innan du skär upp den, så behåller den sin saftighet bäst.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 2 kg lammstek
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 vitlöksklyftor
  • Örtsmör:
  • 150 g kallt smör
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk hackad spenat
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • råstekt potatis
  • kokt sparris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och dela vitlöksklyftorna. Gnid lammsteken med vitlök och krydda den runt om med salt och peppar. Lägg den på galler i en långpanna och stick in en stektermometer mitt i den köttigaste delen. Akta så att den inte hamnar mot benet.
  2. Låt steken stå i ugnen ca 2 timmar eller tills termometern visar 72° om du vill ha steken rosa, eller 77° om du vill ha den genomstekt. Ta ut steken och låt den vila insvept i aluminiumfolie i minst 20 minuter.
  3. Kör smöret med den hackade persiljan och spenaten i mixer till ett grönt örtsmör. Krydda med salt och nymalen peppar. Skiva lammsteken med tunn, vass kniv och klicka örtsmöret över. Servera steken med råstekt potatis och sparris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept