Lammstek med mynta

Lammstek med mynta
Foto: TV4

Genom att späcka lammsteken med vitlöksklyftor blir smaken intensivare och doften i köket underbar. Mynta till lammstek är vanligt i England där de äter den med mintgelé.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 2-2,5 kg lammstek, med ben
  • 2-3 klyftor vitlök, i bitar
  • 1 tsk mynta
  • salt och peppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Stick hål här och var i köttet och peta in bitar av vitlök. Gnid in köttet väl med salt och peppar, sist mynta. Lägg steken på galler över långpanna.
  2. Sätt i termometer, stek till ca 70 grader.
  3. Servera med silad sky spädd med buljong, kumminpotatis och stekta endiver.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept