Lammstek med brynt kål

Lammstek med brynt kål
Foto: TV4

Lamm och kål är en utmärkt kombination, som i den irländska lammstuvningen och i vår svenska får-i-kål.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 st lammstek med ben, 1 1/2 - 2 kg
  • Marinad:
  • 3 dl rapsolja
  • 0,5 dl vinäger
  • 3 kvistar persilja, hackade
  • 2 st gula lökar, hackade
  • 2 tsk salt
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 dl purjo, hackad
  • saft av 1 citron

Kål:

  • 1 kg röd- eller vitkål
  • 3 msk margarin
  • 1 msk sirap
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk soja
  • 2 dl vatten
  • 8 korn kryddpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Lägg steken i ett kärl. Blanda marinaden och slå över. Ställ i kyl ett dygn och vänd steken några gånger.
  2. Lägg steken på ett galler över långpanna. Sila marinaden och lägg grönsakerna runt om köttet. Sätt i en köttermometer. Stek tills den visar cirka 70° och ös då och då med marinaden.
  3. Strimla kålen fint. Smält smöret i en gryta, lägg i kålen och bryn. Rör ner sirap och farin och bryn ytterligare. Tillsätt soja och vatten, krydda och låt kålen puttra 30-40 minuter.
  4. Skär upp steken och servera med kål och brynt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept