Lammspett med ratatouille och timjansky

Lammspett med ratatouille och timjansky
Foto: TV4

Timjan passar bra till lammkött och till grönsakerna i ratatouille. Servera gärna med råstekt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g lammytterlår
  • Marinad:
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk salvia
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk hackad färsk basilika
  • 1 krm peppar

Ratatouille:

  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 aubergine
  • 2 dl krossade tomater
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk hackad färsk basilika
  • salt och malen vitpeppar
  • olivolja att fräsa i

Timjansky:

  • 1 tsk timjan
  • 2 vitpepparkorn
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,75 liter köttbuljong
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 gul lök
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Marinad: Pressa vitlöken i oljan. Krydda med timjan, salvia, basilika och peppar. Skär köttet i kuber och marinera i 30 minuter. Trä köttet på spett och grilla precis före servering.
  2. Ratatouille: Tärna lök, paprika, zucchini och aubergine. Fräs grönsakerna i olivolja i en kastrull, tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Pressa i vitlöken och krydda med timjan, basilika, salt och peppar. Låt röran koka i ca 30 minuter.
  3. Timjansky: Skala och hacka löken och fräs den i smör i en kastrull. Krydda med timjan, vitpepparkorn och vitlök, spä med köttbuljong, lite i taget. Red med lite arrowrot. Sila skyn och krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept