Lammsoppa med mynta

Lammsoppa med mynta
Foto: TV4

Mynta och olivolja passar bra till lammköttet. Soppan blir matig av nudlarna, men är du riktigt hungrig kan det smaka gott med bröd till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g benfritt, magert lammkött
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 liter vatten
  • 70 g nudlar
  • 3 msk hackad färsk mynta
  • saften av 1 1/2 pressad citron

Gör så här

  1. Skala löken och hacka den fint och skär köttet i 1 1/2 cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttet och löken i 5 minuter under omrörning.
  2. Tillsätt tomatpuré, salt, paprikapulver och vatten, koka upp och låt sjuda i 1 timme. Lägg i nudlarna och koka tills de är mjuka.
  3. Hacka myntan och pressa saften ur citronerna. Rör ner den hackade myntan och citronsaften strax före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept