Lammsmäcka i paprikasås

Lammsmäcka i paprikasås
Foto: TV4

Lammsmäcka är gotländska för lammfärsbiffar. Paprikasåsen passar perfekt till. Servera med ris, pasta eller kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk senapsfrö
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar

Sås:

  • 1 st gul lök, skivad
  • 4 st paprikor, skivade
  • 1 msk margarin
  • 1 msk rapsolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 st tomater, skållade och skalade
  • 5 dl buljong
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda färsen med kryddor, lök, ägg och ströbröd som fått svälla i vattnet. Ställ den i kyl 20 minuter.
  2. Fräs lök och paprika med margarin i en gryta. Tillsätt tomatpuré och hackade tomater. Späd med buljongen. Krydda och koka i 20 minuter.
  3. Forma färsen till små biffar och stek i panna med matfett. Lägg biffarna i såsen när den är klar och låt allt bli varmt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept