Lammrulle med champinjonfärs

Lammrulle med champinjonfärs
Foto: TV4

Fråga i affären om du kan få rullen urbenad, det spar tid. Servera rullen med stekt potatis eller potatisgratäng.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • Fyllning:
  • 400 g lammfärs
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk senapsfrö
  • 1 tsk timjan
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 st lagerblad, krossat
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl ströbröd + 1 dl kaffegrädde
  • 150 g champinjoner, hackade
  • 1 knippa persilja, hackad
  • salt och peppar
  • 1 st urbenad lammbringa
  • 2-3 st stora morötter, i bitar
  • 0,5 st rotselleri, i stavar
  • 2-3 st palsternackor, i bitar
  • smålökar, skalade
  • ugn 175-200 grader

Gör så här

  1. Blanda färsen. Lägg ut bringan, bred ut färsen över och rulla ihop. Bind om med hushållssnöre. Krydda runt om med salt och peppar.
  2. Lägg rullen i en ugnspanna med rotsaker och lök runt om. Stek klart mitt i ugnen cirka 1 1/2 timme. Låt den vila cirka 10 minuter.
  3. Ta bort snöret och skär upp rullen i vackra skivor. Servera de brynta rotsakerna vid sidan av
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept