Lammrisotto

Lammrisotto
Foto: TV4

En mycket kryddstark risotto vars innehåll varierar beroende på tillgång till råvaror. Den innehåller mycket chili och gröna bönor. Ta så mycket chili som du själv önskar. Receptet kommer från Mali i Västafrika. Servera risotton med en sallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g benfritt lammkött
  • 2 gula lökar
  • 1-2 röd spansk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl långkornigt ris
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 200 g haricot verts

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Dela chilifrukten på längden, skrapa bort kärnorna och hacka frukten. Skala och hacka vitlöken. Fräs löken och vitlöken i en stekpanna. Sätt till tomater, tomatpurén och chili och låt det koka i 5 minuter.
  2. Skär köttet i 2 cm stora bitar. Bryn det i olja i en gryta. Häll i tomatsåsen och hälften av buljongen. Smaksätt med salt och peppar. Koka köttet under lock i 15 minuter.
  3. Häll i resten av buljongen och rör ner riset. Koka grytan i 10 minuter och lägg sedan i haricots verts och koka ytterligare 10 minuter. Spä med mer buljong om det verkar torrt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept