Lammrisotto

Lammrisotto
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lammrisotto

12 ingredienser

En mycket kryddstark risotto vars innehåll varierar beroende på tillgång till råvaror. Den innehåller mycket chili och gröna bönor. Ta så mycket chili som du själv önskar. Receptet kommer från Mali i Västafrika. Servera risotton med en sallad.

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammkött benfri
  • 2 gula lökar
  • 1-2 röd spansk peppar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl långkornigt ris
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 200 g haricots verts

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Dela chilifrukten på längden, skrapa bort kärnorna och hacka frukten. Skala och hacka vitlöken. Fräs löken och vitlöken i en stekpanna. Sätt till tomater, tomatpurén och chili och låt det koka i 5 minuter.
  2. Skär köttet i 2 cm stora bitar. Bryn det i olja i en gryta. Häll i tomatsåsen och hälften av buljongen. Smaksätt med salt och peppar. Koka köttet under lock i 15 minuter.
  3. Häll i resten av buljongen och rör ner riset. Koka grytan i 10 minuter och lägg sedan i haricots verts och koka ytterligare 10 minuter. Spä med mer buljong om det verkar torrt.