Lammracks satay med kokos, lime, chili och citrongräs

30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 800 g lammracks
  • 4 röda chili
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 5 cm ingefära
  • 6 limeblad
  • 1 bunte koriander
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk matolja
  • 10 g palmsocker
  • 2 msk chilipasta, t ex sambal oelek eller gochujang
  • salt och peppar
  • 1 huvud romanesco
  • 200 g spritärtor med skal
  • 4 gula morötter
  • 1 blekselleri
  • 50 g jordnötter

Gör så här

  1. Putsa och bryn lammet och baka sedan klart det i ugn på 150 grader i ca 10 minuter.
  2. Finhacka chili, citrongräs, limeblad, ingefära, koriander, gul lök, vitlök. Värm en kastrull med lite olja i, släng ner allt det finhackade och fräs ordentligt i 1 minut.
  3. Häll på vinet i kastrullen och låt sjuda i tio minuter. Addera sedan kokosgrädden och koka ihop såsen, smaka upp med palmsocker och chilipastan.
  4. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och blanchera i ca 2 minuter i saltat vatten (moroten kan koka ca 6 minuter).
  5. Servera lammracks tillsammans med vinsåsen, blancherade grönsaker och jordnötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept