Lammracks med polenta

Lammracks med polenta
Foto: TV4

Lammracks är en både trevlig och lättlagad festrätt. Här serveras den med polenta och tomatsås.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 1,6 kg lammracks
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 2 msk finhackad färsk mynta
  • salt och malen vitpeppar
  • Polenta:
  • 2 dl majsmjöl (ca 100 g)
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vatten
  • 2 msk riven parmesanost

Till servering:

  • tomatsås

Gör så här

  1. Polenta: Koka upp vatten och salt. Tillsätt majsmjölet, lite i taget, under ständig vispning. Sjud och vispa blandningen tills den är som en slät gröt. Det tar mellan 20 och 30 minuter. Rör ner parmesanosten och häll upp i en vattensköljd ugnssäker form. Ställ polentan åt sidan att svalna och stelna.
  2. Värm ugnen till 275°. Skala vitlöksklyftorna och riv dem fint. Blanda samman örtkryddor, vitlök, salt och peppar. Gnid in lammracksen med kryddblandningen. Lägg dem i en långpanna och ställ in i ugnen. Stek i 10 minuter och sänk sedan värmen till 200° och stek i ytterligare ca 20 minuter. Innertemepraturen ska vara 60° för rosa och upp till 77° för genomstekt. Lägg köttet att vila i folie i 10 minuter innan det skärs upp.
  3. Skär upp polentan i vackra bitar. Pensla den med olja och ställ in i ugnen att värmas upp. Skär lammracksen i kotletter och servera med polentan och tomatsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept