Lammlasagne med fetaost, örter och citron

65 m
4
65 m
4

Du behöver

Béchamelsås

  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk, 3 %
  • muskot, riven
  • salt och vitpeppar

Färsblandning

  • 2 gula lökar
  • 2 klyftir vitlök
  • 0,5 chili, urkärnad
  • olivolja, att steka i
  • 600 g lammfärs
  • 2 dl basilika, hackad och hårt packad
  • 1 dl mynta, hackad och hårt packad
  • 1 stor citron, rivet skal och saft
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 400 g lasagneplattor, torkade
  • 250 g fetaost, gjord på får- eller getmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret till béchamelsåsen i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget och koka upp under omrörning. Låt sjuda på mycket svag värme i 3–4 minuter, eller tills såsen börjar tjockna. Rör om då och då. Smaka av med muskot, salt och peppar. Ställ kastrullen åt sidan.
  2. Hacka lök, vitlök och chili. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färsen. Tillsätt lök, vitlök och chili och låt fräsa tills löken är mjuk. Rör ner örterna tillsammans med citronskal och –saft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Varva lasagneplattor, lammfärs och béchamelsås i en ugnsform. Riv fetaosten och fördela det mesta av den mellan varven. Avsluta med ett lager lasagneplattor, béchamel och fetaost. Grädda lasagnen i mitten av ugnen i cirka 45 minuter eller tills den har fått fin färg och plattorna är mjuka. Servera med en god sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept