allt som finns kvar i stekpannan från lammkotletterna
1 dl vitt vin
1 dl spad från tomatsalladen
30 g smör
Garnering
1 knippe basilika
Gör så här
Fetaost
Frys in fetaosten över natten, så kan du riva den vid servering
Rostad mandelpotatis
Dela potatisen på längden och blanda med timjan, vitlök, salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader varmluft, ca 20-25 minuter.
Tomat- och avokadosallad
Dela på tomaterna och skiva rödlöken tunt. Blanda med plockad basilika, vinäger, olivolja, salt och peppar. Mosa ordentligt med händerna så tomaterna släpper vätska. Spara vätskan, den ska användas till lammskyn. Tillsätt avokadon precis innan servering.
Lammkotletter
Salta och peppra lammkotletterna. Bryn i olja och smör. Tillsätt rosmarin och vitlök. Stek ca 1-2 minuter per sida beroende på tjocklek. De ska vara medium (ca 58 grader) i mitten vid servering. Spara allt gott som finns i stekpannan till lammskyn.
Lammsky
Koka ur pannan med vitt vin. Slå på vätskan från tomatsalladen. Koka ihop och montera ner smör vid servering.
Servering
Lägg upp lamm, tomatsallad och potatis. Servera med lammsky, riven fetaost och färska basilika. Njut!