Lammkotletter med rostad aubergine, fetaost och sesamyoghurt

koket.se
Lammkotletter med rostad aubergine, fetaost och sesamyoghurt
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Lammkotletter med rostad aubergine, fetaost och sesamyoghurt

16 ingredienser

ca 1 h

Kryddiga stekta lammkotletter med ugnsbakade grönsaker och fräsch sesamyoghurt.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 lammkotletter
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 tsk korianderfrö
  • 0,5 krm chiliflakes
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 krm rökt paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • 150 g fetaost, smulad

Grönsaker

  • 2 msk olivolja
  • 2 rödlökar, skuren i lagom stora bitar
  • 1 aubergine, hackad i lagom stora bitar
  • 2 röda paprikor, hackade i lagom stora bitar

Sesamyoghurt

  • 1 msk tahinipasta
  • 3 msk yoghurt
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 190 grader.
  2. Krossa och blanda spiskummin, koriander, chili, gurkmeja och paprika till ett pulver i en mortel.
  3. Gnugga lammkotletter med olivolja och strö på kryddblandningen, vänd runt tills de är täckta. Låt vila i rumstemperatur innan stekning.
  4. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
  5. Placera i ugnen i cirka 40 minuter eller tills grönsakerna blir något brända på kanterna.
  6. Värm ett stek- eller grillpanna på hög värme efter ca 20 minuter. Stek de kryddade lammkotletter i ca 2-3 minuter på vardera sidan tills de är genomstekta.
  7. Ta bort från värmen och låt vila i en varm plats.
  8. Gör sesamyoghurt, genom att blanda tahini i en liten skål med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  9. Lägg de rostade grönsaker på tallrikar och strö över fetaost och servera med steka lammkotletter.