Lammkotletter med rostad aubergine, fetaost och sesamyoghurt

ca 1 h
4
Lammkotletter med rostad aubergine, fetaost och sesamyoghurt
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kryddiga stekta lammkotletter med ugnsbakade grönsaker och fräsch sesamyoghurt.

1 december 2015
Visa mer
ca 1 h
4

Du behöver

  • 4 lammkotletter
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 nypa rökt paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • 150 g fetaost, smulad

Grönsaker

  • 2 msk olivolja
  • 2 rödlökar, skuren i lagom stora bitar
  • 1 aubergine, hackad i lagom stora bitar
  • 2 röda paprikor, hackade i lagom stora bitar

Sesamyoghurt

  • 1 msk tahini
  • 3 msk naturell yoghurt
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 190 grader.
  2. Krossa och blanda spiskummin, koriander, chili, gurkmeja och paprika till ett pulver i en mortel.
  3. Gnugga lammkotletter med olivolja och strö på kryddblandningen, vänd runt tills de är täckta. Låt vila i rumstemperatur innan stekning.
  4. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Placera i ugnen i cirka 40 minuter eller tills grönsakerna blir något brända på kanterna.
  5. Värm ett stek- eller grillpanna på hög värme efter ca 20 minuter. Stek de kryddade lammkotletter i ca 2-3 minuter på vardera sidan tills de är genomstekta.
  6. Ta bort från värmen och låt vila i en varm plats.
  7. Gör sesamyoghurt, genom att blanda tahini i en liten skål med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  8. Lägg de rostade grönsaker på tallrikar och strö över fetaost och servera med steka lammkotletter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept