Lammkotletter med ratatouille

Lammkotletter med ratatouille
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lammkotletter med ratatouille

16 ingredienser

För att bevara köttets saftighet är det ett bra sätt att steka kotlettraden hel. Köp en lammkotlettrad där alla ben är bortskurna utom de långa revbenen. De fungerar som "handtag" när man äter kotletterna. Tillsammans med en fransk grönsaksröra smakar det möra lammköttet extra bra.

Ingredienser

portioner
  • 1 lammkotlettrad med 12 kotletter
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att bryna i

Ratatouille:

  • 300 g aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 800 g tomat
  • 1 tsk Herbes de Provence
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 2 msk färsk basilika, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krydda köttet med salt och malen vitpeppar. Bryn det i smör i en stekpanna. Efterstek kotlettraden i 20 minuter. Låt köttet vila i aluminiumfolie i 15 minuter innan det skärs upp.
  2. Ansa och skär grönsakerna till ratatouille i sockerbitsstora tärningar. Vitlöken grovhackas eller skivas.
  3. Bryn grönsakerna i omgångar i oljan och lägg dem i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt tomaterna och kryddorna. Låt grytan koka 10 minuter med lock och ytterligare 20 minuter utan lock. Rör om då och då.
  4. Ta bort lagerbladet. Strö basilika över. Skär kotlettraden så att varje kotlett får med ett ben. Servera med ratatouille.