Lammkotletter med ratatouille

Lammkotletter med ratatouille
Foto: TV4

För att bevara köttets saftighet är det ett bra sätt att steka kotlettraden hel. Köp en lammkotlettrad där alla ben är bortskurna utom de långa revbenen. De fungerar som "handtag" när man äter kotletterna. Tillsammans med en fransk grönsaksröra smakar det möra lammköttet extra bra.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 lammkotlettrad med 12 kotletter
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att bryna i

Ratatouille:

  • 300 g aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 800 g tomater
  • 1 tsk herbes de Provence
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 2 msk hackad färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krydda köttet med salt och malen vitpeppar. Bryn det i smör i en stekpanna. Efterstek kotlettraden i 20 minuter. Låt köttet vila i aluminiumfolie i 15 minuter innan det skärs upp.
  2. Ansa och skär grönsakerna till ratatouille i sockerbitsstora tärningar. Vitlöken grovhackas eller skivas. Bryn grönsakerna i omgångar i oljan och lägg dem i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt tomaterna och kryddorna. Låt grytan koka 10 minuter med lock och ytterligare 20 minuter utan lock. Rör om då och då.
  3. Ta bort lagerbladet. Strö basilika över. Skär kotlettraden så att varje kotlett får med ett ben. Servera med ratatouille.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept