Lammkotletter med grekiska tillbehör

Lammkotletter med grekiska tillbehör
Foto: TV4

Fetaost, oliver, tomater och tzatziki är härliga grekiska smaker som passar otroligt bra ihop med lamm och halloumi. Här kan man välja kött eller inte, samt ett eller flera tillbehör. Klyftpotatis smakar gott till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 lammkotletter
  • 1 paket halloumi
  • salt och malen vitpeppar
  • olivolja att pensla med
  • Tomatsallad:
  • 2 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar

Tzatziki:

  • 5 dl naturell yoghurt
  • 0,33 slanggurka
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk pressad citronsaft

Till servering:

  • 100 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver

Gör så här

  1. Tomatsallad: Skär tomaterna i klyftor och rödlöken i strimlor och blanda. Blanda samman olivolja, citronsaft, salt och peppar. Vänd ner i salladen.
  2. Tzatziki: Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter till önskad tjocklek. Riv gurkan och strö salt över. Krama ur vätskan som bildas och blanda ner gurkan i yoghurten. Rör ner gurka, vitpeppar, olivolja och citronsaft i yoghurten.
  3. Tärna fetaosten. Lägg upp fetaost, oliver, tomatsallad och tzatziki i separata skålar så kan var och en bestämma över tallrikens komposition. Krydda lammkotletterna och halloumin med salt och peppar och pensla dem med olja. Stek eller grilla halloumin en minut på var sida och kotletterna 2 minuter på varje sida, de får gärna vara rosa i mitten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept