Lammkotlett ”Louvre”

Lammkotlett ”Louvre”
Foto: TV4

Varför inte lägga på Simon & Garfunkels ”Scarborough Fair” när du ändå har rosmarin och timjan framför dig, ljusen är tända på bordet och du väntar på att det ska ringa på ytterdörren...

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 klyfta vitlök
  • salt och vitpeppar
  • 2 st halverade tomater
  • 1 paket haricots verts, djupfrysta
  • 1 paket pommes frites, djupfrysta
  • 4-6 st lammkotletter

Gör så här

  1. Gör pommes frites i ugnen, 200°. Gnid kotletterna med vitlöken och krydda dem med salt och peppar. Blanda örtkryddorna och gnid även med dem in köttet.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i lite matfett ca 2-3 minuter på var sida (eller grilla dem). Lägg dem sedan i en smord eldfast form. Salta och peppra tomathalvorna och lägg dem vid sidan av kotletterna.
  3. Ställ in fatet i ugnen ca 10 minuter. Koka de gröna bönorna under tiden enligt den kortaste koktiden på paketet. Ta ut kotletterna. Servera de avångade gröna bönorna till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept