Lammgryta med vita bönor

Lammgryta med vita bönor
Foto: TV4

Vita bönor äts ofta till lammkött. Enklast från burk med tomatsås. Väljer du naturella bönor behövs tomatpuré för att få fart på smaken.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,2 kg lammkött med ben, i mindre bitar
  • 6 korn svartpeppar
  • 2 st lagerblad
  • 2 st gula lökar, i klyftor
  • 6 st morötter, skivade
  • 1 bit rotselleri, strimlad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 tsk timjan
  • 3 dl buljong
  • 2 burkar vita bönor à 400 g naturella el. i tomatsås
  • persilja
  • salt

Gör så här

  1. Bryn köttet och lägg i gryta. Tillsätt lök, rotfrukter och kryddor.
  2. Slå på buljongen och koka sakta tills köttet är mört, ca 1 timme.
  3. Vänd ned bönorna, hetta upp 5 min. Strö på persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept