Lammgryta med okra

Lammgryta med okra
Foto: TV4

Okra är en afrikansk grönsak som du kan hitta på burk, men ibland även färsk i grönsaksdisken. Okra har den egenskapen att den reder grytan. Servera köttgrytan med kokt ris eller couscous. *Okra, finns det på sok?

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g okra
  • 500 g benfritt lammkött
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 dl vatten
  • 2 msk färsk koriander
  • saften av 1/2 citron

Gör så här

  1. Dela okran i bitar, skär köttet i 3 cm stora tärningar och skala och hacka lök och vitlök. Skålla, skala och hacka tomaterna.
  2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Bryn köttet runt om, krydda med salt och peppar. Rör ner lök, vitlök och okra och låt det fräsa i 5 minuter. Häll i tomater, tomatpuré och vatten.
  3. Koka grytan på svag värme med locket på i 40–45 minuter. Smaksätt med koriander och citronsaft.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept