Lammgryta med frukt

Lammgryta med frukt
Foto: TV4

Pröva en currydoftande och smakrik köttgryta med mycket torkad frukt i. Receptet kommer från Sydafrika. Grytan är lätt att göra i dubbel sats till många och härlig att sätta på bordet en kall höstkväll. Servera grytan med kokt ris.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g benfritt lammkött
  • 1 gul lök
  • 2 msk matolja
  • 1-2 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 3-4 dl vatten
  • 6 torkade aprikoser
  • 6 kärnfria katrinplommon
  • 6 torkade äppelringar
  • 0,5 dl russin
  • 2 msk vinäger
  • 1 banan
  • 0,5 dl saltade jordnötter

Gör så här

  1. Skär köttet i 3 cm stora bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta och lägg i köttet. Bryn det runt om och ta upp det. Lägg i löken och fräs den i 2-3 minuter. Rör i curryn.
  2. Lägg ner köttet i grytan igen och krydda med salt. Häll på vattnet och lägg i aprikoser, katrinplommon, äppelringar och russin. Smaksätt med vinäger.
  3. Lägg på lock och koka grytan på svag värme i 30-40 minuter. Späd med mera vatten om det verkar torrt.
  4. Skala och skiva bananerna. Strö över bananer och jordnötter före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept