Lammgryta med citron och oliver

Lammgryta med citron och oliver
Foto: TV4

Det är ingen tillfällighet att den marockanska maten ofta innehåller citron, landet är känt för sina stora citrusodlingar. I den här lammgrytan låter man hela citronklyftor koka med, vilket ger en härlig smak till kött och sås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g benfritt lammkött
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 0,25 g saffran (1/2 paket)
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 3-4 dl vatten
  • 15 svarta oliver
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Tvätta citronen noga under rinnande varmt vatten och skär den i 8 klyftor. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Skär köttet i 3 cm stora bitar. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Bryn köttet runt om. Krydda med ingefära, salt och peppar. Tillsätt lök och vitlök och låt det fräsa 2–3 minuter. Lägg i citronklyftor och koriander. Häll på vatten. Lägg i saffran. Lägg på lock och koka grytan 40–50 minuter tills köttet känns mört.
  3. Lägg i oliverna och låt grytan koka 5 minuter till. Strö över lite koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept