Lammgryta från Gotland

Lammgryta från Gotland
Foto: TV4

På Gotland finns inga får, bara lamm och lammungar. Den här härliga lättgjorda lammgrytan får smak av örtkryddor och svenska rotfrukter.

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,75-1 kg grytbitar av lamm
  • 20 st smålökar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl buljong
  • 1 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk mejram
  • 4-5 korn svartpeppar
  • 2 st lagerblad
  • 3 st morötter, i bitar
  • 2-3 dl purjo, skivad
  • 125 g gröna ärter
  • salt och peppar
  • smör

Gör så här

  1. Krydda köttet, bryn väl och lägg i gryta. Bryn sen löken och lägg i.
  2. Tillsätt alla ingredienser utom ärterna som vänds ned mot slutet.
  3. Koka sakta under lock tills köttet är klart, ca 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept