Lammfilé med chèvrekräm

1 h
4
Lammfilé och chèvrekräm
Foto: TV4

Lammfilé med krämig getost. Serveras med rotsaksblandning och sallad. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 december 2015
Visa mer
1 h
4

Du behöver

  • 8-10 gulbetor, eller polkabetor
  • 25-30 mandelpotatisar
  • 2-3 små rödlökar i halvor
  • olivolja
  • salt
  • 4 lammfiléer
  • smör, till stekning
  • olivolja, till stekning
  • blandade salladsblad till servering
  • <b>Chèvrekräm</b><br>
  • ca 200 g smulad rumsvarm chèvre
  • ca 5 msk crème fraiche
  • 0,5 liten klyfta vitlök
  • lite torkad timjan, rosmarin
  • svartpeppar
  • flingsalt, smulat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på i 200 grader.
  2. Lägg skalade betor, potatis och rödlök i en ugnsform med lite olivolja. Ugnsbaka i 25-40 minuter.
  3. Rör ihop chèvrekrämen, smaka av och ställ åt sidan.
  4. Ta ut betor och potatis ur ugnen. Håll dem därefter varma under en bit folie.
  5. Ansa, skölj och slunga salladsbladen.
  6. Stek lammfiléerna runtom i en klick smör och lite olivolja i medelvarm stekpanna. Lammet skall vara trevligt rosa i mitten så 3-4 minuter brukar räcka. Salta och peppra.
  7. Låt sedan köttet vila insvept i ett bit folie i ca 5 minuter medan du arrangerar de övriga ingredienserna på tallrikar.
  8. Skiva till sist köttet i centimetertjocka skivor, gärna lite på snedden. Lägg några skivor på tallriken och toppa med en klick chèvrekräm.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept