Lammfärspaté

Lammfärspaté
Foto: TV4

Prova på att laga din egen Lammfärspaté!

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 200 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 8 hela vitlöksklyftor
  • 500 g lammfärs
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 liten gul lök
  • 1,5 tsk salt
  • 200 g Bakad leverpastej
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smörj en avlång ugnssäker form. Borsta champinjonerna och dela större svampar. Fräs dem i smör och krydda med lite salt och peppar. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda färsen först med salt, sedan med lök och pastej. Krydda med peppar, timjan och pressad vitlök. Tillsätt också mjöl, ägg och buljong. Rör tills färsen är väl blandad. Stek ett litet smakprov och justera eventuellt kryddningen.
  3. Lägg smeten i formen och tryck ner champinjoner och vitlök. Släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt patén svalna innan den stjälps upp.
  4. Tips: Servera patén kall som förrätt skuren i ganska tjocka skivor. Klassiska tillbehör är grönsallat, cornichons (små inlagda gurkor), oliver och Cumberlandsås
  5. I mikrovågsugn: Lägg en halv sats smet i en rund form, ca 15 cm i diameter. Täck över och tillaga på full effekt 8-10 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept