Lammfärsjärpar med rostade primörbetor samt spenat- och fetaostsallad

koket.se
Lammfärsjärpar med rostade primörbetor samt spenat- och fetaostsallad NY
Foto: Cecilia Möller
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Lammfärsjärpar med rostade primörbetor samt spenat- och fetaostsallad

21 ingredienser

Saftiga järpar gjorda på lammfärs serveras med vitlöksrostade betor och krämig spenat- och fetaostsallad.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Betor

  • 600 g primörbetor på knippe (i olika färger)
  • 1 hel vitlök
  • olivolja
  • salt

Lammfärsjärpar

  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk torkad oregano
  • salt
  • 25 g smör, att steka i

Spenat- och fetaostsallad

  • 1 dl matyoghurt
  • vitlöken från betorna
  • 100 g babyspenat
  • 1 röd knipplök, fint strimlad
  • 100 g fetaost
  • olivolja
  • salt

Garnering

  • krasse
  • 1 citron, skalet

Gör så här

Betor

  1. Blanda allt och rosta i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Spara vitlöken till salladen.

Lammfärsjärpar

  1. Blanda allt och låt svälla ca 10 minuter. Forma järpar med hjälp av 2 skedar. Bryn i smör och baka klart i ugnen på 100 grader, ca 10 minuter.

Spenat- och fetaostsallad

  1. Ploppa vitlöken från klyftorna och blanda med yoghurten. Späd ev. med vatten. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt.