Lammfärsjärpar med rostade primörbetor samt spenat- och fetaostsallad

Spela video Lammfärsjärpar med rostade primörbetor samt spenat- och fetaostsallad NY
Foto: Cecilia Möller
4

Du behöver

Betor

  • 600 g primörbetor på knippe i olika färger
  • 1 hel vitlök
  • olivolja
  • salt

Lammfärsjärpar

  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk torkad oregano
  • salt
  • 25 g smör, att steka i

Spenat- och fetaostsallad

  • 1 dl matyoghurt
  • vitlöken från betorna
  • 100 g babyspenat
  • 1 röd knipplök, fint strimlad
  • 100 g fetaost
  • olivolja
  • salt

Garnering

  • smörgåskrasse
  • 1 citron, skalet

Gör så här

  1. Betor
    Blanda allt och rosta i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Spara vitlöken till salladen.
  2. Lammfärsjärpar
    Blanda allt och låt svälla ca 10 minuter. Forma järpar med hjälp av 2 skedar. Bryn i smör och baka klart i ugnen på 100 grader, ca 10 minuter.
  3. Spenat- och fetaostsallad
    Ploppa vitlöken från klyftorna och blanda med yoghurten. Späd ev. med vatten. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept