Lammfärsfylld paprika

Lammfärsfylld paprika
Foto: TV4

Mustig lammfärsfylld paprika som passar bra att göra på grillen.

17 mars 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 4-5 paprikor, valfri färg
  • 300 g lamm- eller blandfärs
  • 2 gula lökar, hackade
  • salt och peppar
  • paprikapulver
  • 1 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl kokt ris
  • 500 g krossade tomater med basilika eller vitlök
  • 1 tsk timjan

Gör så här

  1. Skär av ett lock på paprikorna och ta bort kärnorna.
  2. Fräs löken med matfett i en panna. Tillsätt färsen lite i sänder och bryn den.
  3. Blanda färsen med övriga ingredienser utom tomaterna och fyll paprikorna. Ställ dem i en gryta och slå tomaterna runtom, krydda med timjan.
  4. Sjud sakta under lock tills paprikorna mjuknar. Ev . extra ris till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept