Lammfärsdolmar

Lammfärsdolmar
Foto: TV4

Allra godast är vitkålen på sensommaren. Då kokar kålen snabbt. Vinterkål tar längre tid. Lammfärs är gott i fyllningen, nöt- och fläskfärs likaså.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 st stort kålhuvud
  • 1 kg lammfärs
  • 2 st ägg
  • 1 msk mejram
  • 2 dl kokt ris
  • 2-2,5 dl kaffegrädde
  • salt och peppar

Till stekning:

  • smör
  • 2 msk sirap
  • 1 tärning nötbuljong
  • 1-2 dl vatten
  • 2 st lagerblad
  • 8 korn kryddpeppar

Gör så här

  1. Skär ut rotstocken på kålen. Sjud sedan kålhuvudet i lättsaltat vatten och rulla av bladen efterhand.
  2. Blanda färsen som ska vara ganska lös. Lägg en äggstor klick färs på varje blad, rulla ihop.
  3. Bryn dolmarna i panna med smör, lägg över i gryta. Ringla sirap över och tillsätt övriga ingredienser. Sjud sakta under lock 40-50 min.
  4. Servera med kokt potatis och lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept