Lammfärsbullar med tomatsås

Lammfärsbullar med tomatsås
Foto: TV4

Serverar du lammfärsbullarna som huvudrätt smakar de bra med ris och tomatsås. På buffé passar bullarna också bra. Receptet går utmärkt att dubblera.

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk harissa
  • 2 tsk salt

Sås:

  • 2 msk olivolja
  • 500 g passerade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 citron, rivet skal
  • finhackad bladpersilja

Gör så här

  1. Sås: Skala och grovhacka löken och fräs den i olivoljan. Häll på tomaterna, salt citronskal och persilja. Koka upp och låt puttra under lock i 30 minuter.
  2. Blanda färsen med spiskummin, vitlök, harissa och salt. Arbeta samman ordentligt till en smidig färs. Forma köttbullar med vattensköljda händer och lägg på ett oljat fat.
  3. Vänd försiktigt ner köttbullarna, några i taget, i den sjudande tomatsåsen. Sätt ner värmen till låg. Låt puttra under lock i ca 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept