Lammfärsbiffar med bönsallad

Lammfärsbiffar med bönsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lammfärsbiffar med bönsallad

18 ingredienser

De här lammfärsbiffarna kan grillas antingen i grillpanna eller över träkol. Ett annat fiffigt sätt att laga biffarna är att steka dem i ugnen, så blir det inte osigt i köket. Bönsalladen till gör rätten till riktig fest.

Ingredienser

portioner

Färsbiffar:

  • 1 kg lammfärs
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk röd spansk peppar, finhackad
  • 2 msk malen svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 dl olivolja
  • neutral olja, till stekning/ grillning

Bönsallad:

  • 350 g haricots verts
  • 2 tsk citron, pressad
  • 1,5 dl passerade tomater
  • 5-6 klyftor vitlök
  • 2 tsk röd spansk peppar, finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 1,5 dl olivolja

potatisklyftor

  • limefrukt, klyftor
  • färska myntablad

Gör så här

  1. Biffar: Om du ska steka biffarna i ugnen, sätt den på 250°. Skär den spanska pepparen på längden, peta bort fröna och hacka fruktköttet fint. Lägg lammfärs, spiskummin, chili, peppar och salt i en stor bunke. Pressa ner vitlöken och häll i olivoljan. Blanda samman till en smidig färs. Forma 20 ovala biffar med vattensköljda händer.
  2. Bönsallad: Koka bönorna i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av i durkslag och lägg dem i en skål. Vispa samman citronsaft, passerade tomater, peppar och salt i en annan skål. Rör ner i chili, olivolja och pressa ner vitlöken. Vänd ner blandningen i bönorna.
  3. Stekning i ugn: Lägg biffarna i en smord, ugnssäker form och baka dem i ugnen i 10- 15 minuter. Grillning: Pensla biffarna med neutral olja och grilla dem 4-5 minuter per sida. Servera med bönsalladen, potatisklyftor, limeklyftor och färska myntablad.