Lammfärs med majs och paprika

Lammfärs med majs och paprika
Foto: TV4

Sköter sig själv i ugnen och smakar gott av lamm. Servera gärna med bakad potatis, som blir klar samtidigt som färsen. Variera fyllningen med lite fetaost, rosmarin och vitlök.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk 4-kryddor
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 tsk malen paprika
  • ca 2 dl gula majskorn
  • Fyllning:
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 paprika, hackad
  • smör

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Blanda med färsen. Provstek gärna en klick för att kolla sältan. Ställ färsen i kylen en stund.
  2. Rör ned majsen i färsen. Fräs lök och paprika med matfett utan att det tar färg. Bred ut 1/3 färs som en limpa i en lättsmord ugnsform. Lägg på hälften av fyllningen, ett lager färs, resten av fyllningen och överst den resterande färsen. Forma limpan slät.
  3. Pensla med lite smält smör och stek i nedre halvan av ugnen ca 1 timme.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept