Lammfärs med aubergine

Lammfärs med aubergine
Foto: TV4

Det här är varianten för den som gillar smaken av moussaka men vill ha något mera snabblagat . Den här rätten behöver bara stå i ugnen i 10 minuter, så den är snabblagad till skillnad mot riktig moussaka. Ett gott bröd passar bra att servera till.

1 februari 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg aubergine
  • 400 g lammfärs
  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk oregano
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 6 tomater

Till servering:

  • 150 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tvätta auberginen och skär den i 2 cm tjocka skivor på längden, salta dem lätt och stek dem gyllenbruna på båda sidor i olivolja.
  2. Skala löken och hacka den fint. Skala moroten och vitlöksklyftorna och riv båda fint var för sig. Fräs lök och morot och blanda ner färsen, krydda med vitlök, oregano, salt och peppar. Häll på det röda vinet och låt puttra tills vinet kokat in.
  3. Skiva tomaterna tunt. Lägg aubergine, tomatskivor och färs i en ugnssäker form och ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Smula över fetaost och strö över oliver innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept