Lammfärs i form

Lammfärs i form
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lammfärs i form

14 ingredienser

Lammfärs i hög form, härligt kryddad och toppad med svamp och bacon. Ett gott ganska löst potatismos blir perfekt tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 200 g champinjon eller kantareller, finhackade
  • 2 gula lökar, finhackade
  • smör
  • 400 g lammfärs
  • 400 g mager skinkfärs - eller enbart lamm
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk fyra kryddor
  • 1 msk gult senapsfrö
  • 2 dl kaffegrädde
  • 0,5 förp bacon, hackat
  • salt
  • peppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Stek svamp och lök utan att bryna. Ta undan lite till garnering.
  2. Blanda sen färsen med allt utom bacon.
  3. Fyll en hög ugnsform, grädda ca en timme. Slå av vätskan som bildas.
  4. Fräs baconet, blanda med lök och svamp och strö över. Serveras varm eller kall.