Lammfärs i form

Lammfärs i form
Foto: TV4

Lammfärs i hög form, härligt kryddad och toppad med svamp och bacon. Ett gott ganska löst potatismos blir perfekt tillbehör.

17 mars 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 200 g champinjoner eller kantareller, finhackade
  • 2 st gula lökar, finhackade
  • smör
  • 400 g lammfärs
  • 400 g mager skinkfärs - eller enbart lamm
  • 1 st ägg
  • 1 tsk koriander, malen
  • 0,5 tsk 4-kryddor
  • 1 msk Gult senapsfrö
  • 2 dl kaffegrädde
  • 0,5 paket bacon, hackat
  • salt och peppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Stek svamp och lök utan att bryna. Ta undan lite till garnering.
  2. Blanda sen färsen med allt utom bacon.
  3. Fyll en hög ugnsform, grädda ca en timme. Slå av vätskan som bildas.
  4. Fräs baconet, blanda med lök och svamp och strö över. Serveras varm eller kall.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept